Din aceeasi categorie:
Alungăm spiritele rele

Finalul lunii octombrie (și chiar începutul lunii noiembrie) este rezervat unei nopți speciale, cunoscută și celebrată în multe țări ale lumii – înfricoșătoarea seară de Halloween.

     Sub simbolul dovleacului cioplit, tradiția, deși controversată, s-a răspândit și s-a diversificat, astfel încât a ajuns o sărbătoare apreciată, mai ales de copii - cărora le place să se costumeze în fantome, vrăjitoare, monștri și personaje înspăimântătoare din povești sau din filme și pleacă în grup la colindat.
     Copiii colindă pe la casele oamenilor cu "trick or treat?" (un fel de "ne dați ori nu de dați"); gazdele au de ales între a oferi dulciuri sau a li se face o farsă de către micii colindători. Fiecare copil trebuie sa aibă dovleac luminos.
     Nu lipsesc nici preparatele din dovleac - leguma specifica toamnei.
     De regulă, copiii colindă deghizați în personaje înfricoșătoare. Această tradiție provine și ea din timpuri străvechi: spiritele rele erau speriate și îndepărtate de oameni ce purtau costume și măști.
     Și în acest an, în seara de 31.10.2019, copiii noștri au colindat pe la casele prietenilor lor unde au lăsat un dovleac magic, la care au ”meșterit” cu talent, pentru ca niciun rău să nu se apropie de acea casă.

 

 


 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564