Din aceeasi categorie:
De la victima la invingatoare

La data de 25 noiembrie a fiecărui an este marcată, la nivel internațional, Ziua pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

     Evenimentul este unul important, în contextul în care acest fenomen este tot mai des întâlnit în rândul acestui segment de populație și este o încălcare gravă a drepturilor omului.
     Având în vedere această zi, sunt derulate diverse acțiuni de informare cu privire la violența în familie, mai ales cu privire la violența împotriva femeilor și se insistă pe măsurile pe care ar trebui să le luăm toți, împreună, pentru a preveni și a combate această gravă problemă.
Important de știut este că la nivelul instituție noastre funcționează Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie, unde se pot adăposti temporar împreună cu copiii (dacă există), beneficiază de suport psihologic și consiliere din partea specialiștilor, inclusiv de spijin pentru obținera unui ordin de protecție.
     Cu această ocazie DGASPC Olt a organizat o acțiune de conștientizare a fenomenului și de informare a persoanelor cu privire la ceea ce pot face și unde se pot adresa dacă sunt victime sau cunosc un caz de violență domestică.
     Acțiunea de informare prin împărțirea de pliante, s-a desfășura în dat de 23.11.2018.
 

 

 


 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564