Din aceeasi categorie:
Drepturile copiilor pe înțelesul lor.

Fiecare copil are un nume, o poveste. Fiecare copil are anumite nevoi, așteptări. Fiecare copil are drepturi, care trebuiesc respectate. Cu toții vor să crească mari și să ajungă departe.

Copilul, ca oricare alt om, este o ființă umană rațională și sensibilă. Dar spre deosebire de adulți, copilul este extrem de vulnerabil, fiind aproape în totalitate lipsit de apărare. Din acest motiv, oamenii au convenit să le ofere un statut special, prin care să-i protejeze și să le asigure condițiile optime de trai și dezvoltare. Toate acestea au fost reunite în niște reguli, numite drepturile copilului.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată în toate centrele din subordinea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. În acest an copiii noștri au creat un copac, ale cărui frunze au fost conturul mânuțelor lor pe care, fiecare a scris un drept cel îl are.

Pentru că un copil care crește știind că are drepturi va deveni un adult care nu se va lăsa intimidat și va ști să lupte pentru drepturile sale, atunci când va fi nevoie.

 

 


 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564