Din aceeasi categorie:
Finalizare implementare doua proiecte cu finantare nerambursabila prin care sunt infiintate doua centre de ingrijire de zi pentru copii in comunele Barasti si Sarbii Magura

DGASPC OLT A finalizat implementarea a doua proiecte cu finantare nerambursabila prin care sunt infiintate doua centre de ingrijire de zi pentru copii in comunele Barasti si Sarbii Magura.

Subproiectele au fost realizate cu sprijinul Guvernului Romaniei – Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin Proiectul “Servicii comunitare de prevenire a separarii copilului de familia sa si instruirea personalului aferent”.

Cele doua subproiecte sunt:
1. Centrul de ingrijire de zi pentru copii aflati in situatii de risc din comuna Barasti, judetul Olt:
Locatia: comuna Barasti, sat Ciocanesti;
Obiectivul investitiei a constat in constructia unei noi cladiri si dotarea acesteia cu echipamente si mobilier:
- Valoarea obiectivului de investitie: 345.359,30 lei inclusiv TVA
- Valoarea constructiei: 321.328,80 lei inclusiv TVA
2. Centrul de ingrijire de zi pentru copii aflati in situatii de risc din comuna Sarbii Magura, judetul Olt
Locatia: comuna Sarbii Magura, sat Vitanesti;
Obiectivul investitiei a constat in constructia unei noi cladiri si dotarea acesteia cu echipamente si mobilier:
- Valoarea obiectivului de investitii: 521.589,64 lei inclusiv TVA
- Valoarea constructiei: 493.356 lei inclusiv TVA

Sursele de finantare ale celor doua subproiecte au fost:
- Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) pentru finantarea nerambursabila
- Consiliul Judetean Olt/DGASPC OLT si Consiliile Locale Barasti si Sarbii Magura pentru asigurarea contributiei proprii.

Serviciile care vor fi furnizate in cele doua centre de zi se adreseaza copiilor cu varste intre 3-17 ani aflati in situatii de risc de separare de familie, respectiv copii din familii sarace, familii cu probleme de sanatate, familii care nu-si indeplinesc adecvat functia educativa, copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate etc.
Beneficiarii indirecti vor fi: comunitatea locala, reteaua judeteana de servicii sociale, personalul care va lucra in centru.

Institutia responsabila pentru managementul proiectelor a fost DGASPC Olt care a colaborat cu primariile Barasti si Sarbii Magura in baza unor conventii de implementare – anexe la contractele de finantare nerambursabila.

 

 


 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564