Din aceeasi categorie:
Informare acasă, siguranță în lume

În cadrul Campaniei Naționale ”Informare acasă! Siguranță în lume!” a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a organizat un eveniment cu scopul informarii tinerilor din sistemul de protecție cu privire la situația de risc la care se expun când aleg să plece la muncă în străinătate.

     O lipsă a informării îi pune adesea pe tineri în situații dificile în statele-gazdă, iar demersul celor implicați este de a crește gradul de conștientizare al acestora, astfel încât, să știe la ce riscuri se expun și să cunoască, în același timp, elemente importante din legislația statelor unde aleg să se stabilească.
     Prin această întâlnire, am urmărit ca tinerii cu măsură de protecție să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află în străinătate.
     Evenimentul a avut loc în data de 16 mai 2019 la Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie.
     La eveniment au participat și reprezentanți ai AJOFM Olt și ITM Olt.
 

 

 


 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564