Din aceeasi categorie:
Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice 2019

"Bătranețea este o frumoasă coroană, ce se găsește numai pe calea cumpătării, a dreptății și a înțelepciunii". - Johann Gottfried von Herder

     În fiecare an, la 1 octombrie, statele lumii sărbătoresc „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” stabilită printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Națiunilor Unite adoptată la 14 decembrie 1990.
     Marcată pentru prima oară în 1991, această sărbătoare este un semn de recunoaștere a persoanelor vârstnice, evenimentul consemnând o nouă viziune asupra rolului pe care aceste persoane îl joacă în viața societății, prin implicarea lor atât în educarea tinerelor generații, cât și, efectiv, la asigurarea bunăstării economice a gospodăriilor din care fac parte.
     În fiecare clipă trebuie să arătăm prețuire și respect pentru vârstnici, să le cerem sfatul, să le acordăm atenție sau pur și simplu să stăm de vorbă cu ei.
     Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este prilejul de a le transmite, tuturor celor care trăiesc vârsta înţelepciunii, sentimentele noastre de dragoste, recunoşţinţă şi respect.
     Cu această ocazie, ca în fiecare an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a organizat, în data de 01.10.2019, spectacole și activități în toate centrele dedicate persoanelor vârstnice.
 

 

 


 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564