Din aceeasi categorie:
Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor

Violența și comportamentele violente sunt probleme majore ale societății care afectează toate categoriile de vârstă indiferent de statutul social al celor implicați.

     Traversăm astăzi una dintre cele mai dificile perioade. „Stai acasă” a devenit pentru prima dată în istorie soluția salvatoare.
     Pentru multe femei însă, casa este locul cel mai puțin sigur, casa este loc de abuz, mai ales după impunerea izolării la domiciliu.
     ONU a alertat deja guvernele lumii în legătură cu creșterea semnificativă a cazurilor de violență în familie în această perioadă
     Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, ce marchează Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, am dorit să facem cunoscut tuturor persoanelor faptul că, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, funcționează două centre destinate victimelor violenței domestice, ”Centru de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie” și „Locuința protejată pentru persoanele victime ale violenței domestice”.
     Scopul serviciului social “Locuință protejată” este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice: găzduire cu capacitate redusă de până la 6 locuri, pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului.
     Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie are ca scop asigurarea de protecţie, găzduire, îngrijire şi consilierea victimelor violenţei în familie pentru care s-a dispus, în condiţiile legii, măsura de protecţie în regim de urgenţă.
     Violența împotriva femeii nu poate fi justificată sub nicio formă, acceptată sau tolerată!

 

 


 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564