Descarca MASURI DE SPRIJIN

Descarca Comunicat de presa TEAM UP Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor, cod SMIS 127169

Descarca anunt in cadrul proiectului Team-UP- Progres in calitatea îngrijirii alternative a copiilor, cod SMIS 127169

 

Evenimente: Arhiva evenimente

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice 2021

După o viață dedicată celor din jur sau societății, au dreptul să fie respectați, admirați și să aibă parte de un trai liniștit și decent.

1 IUNIE - Zambet de copil

În fiecare an, în prima zi de vară, se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a aprecia şi de a promova drepturile copiilor din toată lumea.

PAȘTELE ÎN SUFLET ȘI ÎN MÂNUȚE DE COPIL

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus.

IMPORTANT

Având în vedere Dispoziția Metodologică nr. 6377/ANDPDCA/09.03.2020 a Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, de a asigura unele măsuri pentru prevenirea și combaterea infecțiilor de natură virală, precum și numărul mare de petenți care se deplasează din întreg județul la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt (DGASPC Olt) pentru a solicita informații sau a depune documente, începând cu data de 10.03.2020, activitatea de relații cu publicul este recomandată să se facă doar prin telefon, fax, e-mail sau corespondență poștală, până la data de 31.03.2020 inclusiv.

Toate documentele se pot transmite prin fax: 0249412692 , e-mail: office@dgaspc-olt.ro, sau prin corespondență poștală la adresa: Slatina, str. Drăgănești, nr. 7, jud. Olt, iar formularele necesare pot fi descărcate de pe site-ul DGASPC Olt www.dgaspc-olt.ro, rubrica Informații utile – Notă de acte, în funcție de serviciul solicitat.

În sprijinul persoanelor care au nevoie de informații, programul de audiențe telefonice: 0372713562, 563, 564, 565, 0349408182 , va funcționa, în zilele de luni până joi, în intervalul orar 08:00 - 16:30, și vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00, precum și Telefonul de urgență 0800800564, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 22.00.

Vă mulțumim pentru ințelegere!

Echipa DGASPC Olt

DESPRE NOI

DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI OLT a fost infiintata, incepand cu 1 ianuarie 2005, prin Hotararea Consiliului Judetean Olt nr. 121 din 23 decembrie 2004, prin comasarea Serviciului public specializat pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala, respectiv Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Olt si Directia Judeteana de Asistenta Sociala Olt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, denumită în continuare Direcția generală, este instituția publică cu personalitate juridică înființată în subordinea Consiliului Județean cu scopul de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, precum și altor persoane, grupuri sau comunități aflate în nevoie socială, cu rol în administrarea și acordarea beneficiilor de asistență socială și a serviciilor sociale.

 

     In vederea realizarii atributiilor prevazute de lege Directia generala indeplineste, in principal, urmatoarele functii:

a. de strategie, prin care se asigura elaborarea strategiei de asistenta sociala, a planului de asistenta sociala pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si a programelor de actiune antisaracie, pe care le supune spre aprobare Consiliului Judetean Olt
b. de coordonare a activitatilor de asistenta sociala si protectie a copilului la nivelul judetului Olt
c. de administrare a fondurilor pe care le are la dispozitie
d. de colaborare cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si institutiilor care au responsabilitati in domeniul asistentei sociale, cu serviciile publice locale de asistenta sociala, precum si cu reprezentantii societatii civile care desfasoara activitati in domeniu
e. de executie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale si financiare necesare pentru implementarea strategiilor cu privire la actiunile antisaracie, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si pentru solutionarea urgentelor sociale individuale si colective la nivelul judetului Olt
f. de reprezentare a Consiliului Judetean Olt, pe plan intern si extern, in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

 
 

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564