Evenimente: Arhiva evenimente

Festivalul de Folclor – ”Răsună Cetatea”

În data de 22 iunie 2018, în Cetatea Fortificată Ghimbav, a avut loc cea de a treia ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor Instituționalizați ”Răsună Cetatea”, unde copiii noștri au obținut locul I la secțiunea ”Dansuri Populare”.

Tărâmul de poveste

Copilăria este pentru noi toți tărâmul de basm unde poți zbura sau te poți scălda în apele oceanelor. Este ”locul” unde lucrurile și animalele îți sunt tovarăși de joacă. Este momentul acela în care poți fi în două locuri în același timp. Copilăria este povestea cu gust de mere coapte și adiere de primăvară.

Împreună suntem o familie

”Un copil poate oricând să învețe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motive, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește”. (Paulo Coelho)

Despre noi

DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI OLT a fost infiintata, incepand cu 1 ianuarie 2005, prin Hotararea Consiliului Judetean Olt nr. 121 din 23 decembrie 2004, prin comasarea Serviciului public specializat pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala, respectiv Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Olt si Directia Judeteana de Asistenta Sociala Olt.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, denumită în continuare Direcția generală, este instituția publică cu personalitate juridică înființată în subordinea Consiliului Județean cu scopul de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, precum și altor persoane, grupuri sau comunități aflate în nevoie socială, cu rol în administrarea și acordarea beneficiilor de asistență socială și a serviciilor sociale.

 

In vederea realizarii atributiilor prevazute de lege Directia generala indeplineste, in principal, urmatoarele functii:

a. de strategie, prin care se asigura elaborarea strategiei de asistenta sociala, a planului de asistenta sociala pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si a programelor de actiune antisaracie, pe care le supune spre aprobare Consiliului Judetean Olt
b. de coordonare a activitatilor de asistenta sociala si protectie a copilului la nivelul judetului Olt
c. de administrare a fondurilor pe care le are la dispozitie
d. de colaborare cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si institutiilor care au responsabilitati in domeniul asistentei sociale, cu serviciile publice locale de asistenta sociala, precum si cu reprezentantii societatii civile care desfasoara activitati in domeniu
e. de executie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale si financiare necesare pentru implementarea strategiilor cu privire la actiunile antisaracie, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si pentru solutionarea urgentelor sociale individuale si colective la nivelul judetului Olt
f. de reprezentare a Consiliului Judetean Olt, pe plan intern si extern, in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564