Descarca anunt in cadrul proiectului Team-UP- Progres in calitatea îngrijirii alternative a copiilor, cod SMIS 127169

Evenimente: Arhiva evenimente

Petrecere de sfârșit de an

An de an, din îndepărtata și totuși apropiata copilărie, ziua de 15 iunie rezonează în inimile noastre cu .........bucuria vacanței. Cuvântul ”vacanță” este unul dintre cuvintele puternic încărcate emoțional.

Informare acasă, siguranță în lume

În cadrul Campaniei Naționale ”Informare acasă! Siguranță în lume!” a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a organizat un eveniment cu scopul informarii tinerilor din sistemul de protecție cu privire la situația de risc la care se expun când aleg să plece la muncă în străinătate.

Primăvară și credință în grădina DGASPC Olt

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Despre noi

DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI OLT a fost infiintata, incepand cu 1 ianuarie 2005, prin Hotararea Consiliului Judetean Olt nr. 121 din 23 decembrie 2004, prin comasarea Serviciului public specializat pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala, respectiv Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Olt si Directia Judeteana de Asistenta Sociala Olt.

     Ministerul Muncii și Justiției Sociale a organizat în perioada 06 noiembrie 2018 – 07 decembrie 2018 un concurs dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România, în contextul anului aniversar al Centenarului Marii Uniri.
     Concursul ”100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România” s-a adresat furnizorilor de servicii sociale, publici și privați, care au înființat și dezvoltat serviciile sociale, considerate modele de bună practică în domeniul care activează și care au reușit cu profesionalism, responsabilitate și tenacitate să îmbunătățească calitatea serviciilor sociale oferite.
DGASPC Olt este printre câștigători, pentru că am ales să nu mai fim o instituție ci, o mare și frumoasă familie!

     Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, denumită în continuare Direcția generală, este instituția publică cu personalitate juridică înființată în subordinea Consiliului Județean cu scopul de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, precum și altor persoane, grupuri sau comunități aflate în nevoie socială, cu rol în administrarea și acordarea beneficiilor de asistență socială și a serviciilor sociale.

 

In vederea realizarii atributiilor prevazute de lege Directia generala indeplineste, in principal, urmatoarele functii:

a. de strategie, prin care se asigura elaborarea strategiei de asistenta sociala, a planului de asistenta sociala pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si a programelor de actiune antisaracie, pe care le supune spre aprobare Consiliului Judetean Olt
b. de coordonare a activitatilor de asistenta sociala si protectie a copilului la nivelul judetului Olt
c. de administrare a fondurilor pe care le are la dispozitie
d. de colaborare cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si institutiilor care au responsabilitati in domeniul asistentei sociale, cu serviciile publice locale de asistenta sociala, precum si cu reprezentantii societatii civile care desfasoara activitati in domeniu
e. de executie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale si financiare necesare pentru implementarea strategiilor cu privire la actiunile antisaracie, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si pentru solutionarea urgentelor sociale individuale si colective la nivelul judetului Olt
f. de reprezentare a Consiliului Judetean Olt, pe plan intern si extern, in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564