Evenimente: Arhiva evenimente

Drepturile copiilor pe înțelesul lor.

Fiecare copil are un nume, o poveste. Fiecare copil are anumite nevoi, așteptări. Fiecare copil are drepturi, care trebuiesc respectate. Cu toții vor să crească mari și să ajungă departe.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

”Unii oameni, indiferent cât de mult îmbătrânesc, nu-și pierd niciodată frumusețea, ci doar și-o mută de pe fețe în inimile lor” (Martin Buxbaum)

Anunt angajare pe perioada verii

O şansă pentru un tânăr care doreşte să muncească!

Tineri, elevi cu vârste cuprinse între 16 ani – 20 ani, serioşi, responsabili şi dornici de muncă, care au nevoie de o şansă, beneficiari ai unei măsuri de protecţie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, în cadrul Caselor de Tip Familial, doresc să lucreze pe perioada vacanţei de vară în orice domeniu de activitate.

Prin urmare, orice angajator care doreşte să dea o şansă acestor tineri, este rugat să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, instituţia noastră oferind suport pentru integrarea în muncă a acestora prin intermediul Compartimentului prevenire marginalizare socială.

Ne puteţi contacta la telefon: 0372713562, 563, 564, 565; 0349408182, interior 53; e-mail dgpdcot@rdsmail.ro.

 

Despre noi

DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI OLT a fost infiintata, incepand cu 1 ianuarie 2005, prin Hotararea Consiliului Judetean Olt nr. 121 din 23 decembrie 2004, prin comasarea Serviciului public specializat pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala, respectiv Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Olt si Directia Judeteana de Asistenta Sociala Olt.

D.G.A.S.P.C. Olt este institutia publica cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului Judetean Olt, care realizeaza la nivel judetean masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.

 

In vederea realizarii atributiilor prevazute de lege Directia generala indeplineste, in principal, urmatoarele functii:

a. de strategie, prin care se asigura elaborarea strategiei de asistenta sociala, a planului de asistenta sociala pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si a programelor de actiune antisaracie, pe care le supune spre aprobare Consiliului Judetean Olt
b. de coordonare a activitatilor de asistenta sociala si protectie a copilului la nivelul judetului Olt
c. de administrare a fondurilor pe care le are la dispozitie
d. de colaborare cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si institutiilor care au responsabilitati in domeniul asistentei sociale, cu serviciile publice locale de asistenta sociala, precum si cu reprezentantii societatii civile care desfasoara activitati in domeniu
e. de executie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale si financiare necesare pentru implementarea strategiilor cu privire la actiunile antisaracie, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si pentru solutionarea urgentelor sociale individuale si colective la nivelul judetului Olt
f. de reprezentare a Consiliului Judetean Olt, pe plan intern si extern, in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

Telefoane utile:

DGASPC Olt

0372-713.562

Politia locala

0249-954

Telefon de urgenta

0800-800.564